NOGOMET

Oglasio se Pjanić nakon magičnog gola protiv Bolonje

Trenutak kada je Pjanić iz slobodnjaka zabio gol Juventus

A. S.

18.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Italijanski mediji su jutros puni hvale o igri našeg reprezentativca Miralema Pjanića u dresu Juventusa. Popularni Mire je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone i najviše zahvaljujući njegovoj sjajnoj igri, golu i asistenciji, Juventus je ostao u utrci za Napolijem. 

U nedjelju popodne sa gostovanja u Bolonji "Stara dama" je donijela tri velika boda u pobjedi od 3:0, u kojoj je briljirao naš reprezentativac, 

Utrka s Napolijem

Juventus je sa tri boda ponovo se vratio na drugo mjesto i sada imaju samo bod zaostatka za vodećim Napolijem. 

- Iako je Bolonja igrala bez ikakve ambicije i njihovi igrači izgledali su malo zastrašivani od strane protivnika, pobjeda Juventusa je čista kao suza. Posebno vidoku ocjenu zaslužuje Miralem Pjanić, koji je prvo postigao lijep gol iz slobodnog udarca, da bi zatim asistirao Mariju Mandžukiću za vodstvo od 2:0. Priča je nakon toga završena - piše "Gazzetta dello Sport".

Pjanić je od svih igrača dobio najveću ocjenu - "osmicu". U opisu njegovog jučerašnjeg nastupa je navedeno da je pokazao sjajnu sposobnost s loptom. 

- Njegovo savršeno kretanje i njegovu viziju malo koji igrač ima. Osvojio je simpatije sjajnim golom iz slobodnog udarca, ali je pružio pomoć i drugima (Mandžukić) da postignu gol. Osigurao je sjajnu kreativnost na terenu, kao i borbu za posjed lopte. To može samo Pjanić - navodi se komentar o Pjaniću. 

I sam Pjanić se oglasio nakon briljantnog gola na stadionu Dall'Ara u nedjelju popodne. 

- Šef (Alegri) je rekao da neće biti lako protiv Bolonje jer imaju dobru sezonu i kući igraju sjajno. Igrali smo na pravi način - napravili smo snažan početak i održali našu razinu punih 90 minuta - kazao je Mire. 

Nastaviti dalje

Pjanić je napravio impresivnu ličnu izvedbu protiv Bolonje. 

- Oduševljen sam. U dobrom smo stanju i postoji pozitivna dinamika oko tima. Dobro igramo i moramo ovako nastaviti - dodao je Pjanić. 

Pogledajte još jednom njegovu majstoriju iz slobodnjaka, asistenciju Mandžukiću, kao i treći gol koji je za juventus postigao Matudi: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.