NOGOMET

Alegri: Dibala talentiran, ali nije u dobroj formi

Fena

18.12.2017

Nogometaši Juventusa jučer su u okviru 17. kola italijanske Serije A savladali Bolonju u gostima s 3:0, čime su zadržali priključak za vodećim Napolijem. 

Nakon meča, trener Juventusa Masimiliano Alegri bio je zadovoljan nastupom svoje ekipe, istakavši da igrači pružaju dobre nastupe, napreduju i puno su fizički kompaktniji.

- Napoli i Inter bili su izvanredni u prvom dijelu sezone pa smo i mi trebali nešto izvanredno da bismo održavali korak s njima. Sretan sam, sada moramo nastaviti ovako - dodao je trener 'stare dame'.

Zatim se 50-godišnjak osvrnuo i na goruće pitanje u vezi s prvom zvijezdom tima Paulom Dibalom, koji je ponovo bio na klupi.

- Dibala je ušao i igrao dobro, ali postoje trenuci kad igrač jednostavno nije na očekivanom nivou i kad sreća nije na njegovoj strani. Naravno da svakogm igraču smeta kad je na klupi, ali najvažnije je reagirati. Nogomet je timski sport, to nema mjesta za pojedinca. Njegov talent je neosporan, ali on također mora biti u dobroj fizičkoj i psihičkoj formi - zaključio je strateg 'bianconera'.

Na kraju se Italijan obrušio i na medije koji su, po njemu, stavili prevelik pritisak na leđa mladog Argentinca.

- Ne mislim da su mu mediji pomogli upoređujući ga s Leom Mesijem. To se često radi, mladi igrač odigra nekoliko dobrih utakmica i odmah ga nazivaju svjetskom klasom. To nije zdravo - poručio je Alegri, prenosi 'Goal'.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.