NOGOMET

Pobjeda Betisa nad Malagom čiji je status u ligi ugrožen

Piše: S.Me.

18.12.2017

Susret 16.kola Španske lige donio nam je susret pretposljednje Malage i dobrostojećeg Betisa ove sezone, koji je i večeras slavio pobjedu i izbio na osmo mjesto na tabeli rezultatom 2:0.

Malaga ove sezone igra jako loše i njeno stanje na tabeli ne zadovoljava apetite kluba ni navijača što se moglo primjetiti i na večarašnjem susretu od strane domaće publike.

Sa druge strane Betis igra jako dobro. Tako su večeras već u prvom poluvremenu došli do vodstva preko Serhio Leona (Sergio Leon) u 24. minuti.

U drugom poluvremenu gosti su povećali vodstvo pogotkom Viktora Kamaresa (Victor Camarasa) u 50. minuti, gdje se pobjeda gostiju već tada mogla naslutiti, jer nemoćni domaćini nisu pokazivali neku odlučnost da bi meč moga biti u nastavku zanimljiv.

Malaga je u 61. minuti dobila crveni karton i to Adrian zbog nesportskog ponašanja.

Do kraja meča nije bilo promjena pa su tako gosti, kući otišli punog plijena.

Ovim porazom Malaga je ugrozila svoj status u Španskoj ligi i tako da će se do kraja sezone grčevitoboriti za opstanak u ligi.

Betis ovom pobjedom približio se pozicijama koje vode u evropska takmičenja, tako da će za njih ova sezona itekako biti zanimljiva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.