NOGOMET

Dejvid Mojes: Mogu da vodim bilo koji klub na svijetu

Avaz.ba

19.12.2017

Dejvid Mojes, koji je nekada važio za jednog od najboljih engleskih trenera i čovjek koga je Aleks Ferguson lično izabrao kao nasljednika, u svojevrsnom je procesu trenerske rehabilitacije.

Nakon sjajnih rezultata sa Evertonom, na klupi Mančester Junajteda je potpuno podbacio, a ništa bolje nije prošao ni u Real Sosijedadu i kasnije Sanderlendu.

Sada je u Vest Hemu i počeo je dobro. Od njegovog dolaska klub iz Londona je pobjegao iz opasne zone, a na posljednje tri utakmice osvojio je sedam bodova, pobijedivši Čelsi i Stouk.

Dobar početak novog izazova vratio je samopouzdanje 54-godišnjem Škotlanđaninu...

"Ja sam sposoban da vodim bilo koji klub na svijetu, pa i Vest Hem. Došao sam ovdje da pokažem šta znam. Moja reputacija nije stvorena napamet, radio sam nešto dobro u karijeri. Sada želim da se vratim na taj put", kazao je Mojes.

On je tri puta biran za najboljeg trenera Premijer lige, dok je vodio Everton, ali je na klupi Junajteda ostao samo deset mjeseci, iako je 2013. godine potpisao šestogodišnji ugovor, kao prvi trener u post-Fergusonovoj eri.

Dobio je otkaz i u Real Sosijedadu, u novembru 2015, nakon godinu na klupi, dok je prošlog ljeta podnio ostavku u Sanderlendu, koga nije uspio da spasi ispadanja iz Premier lige. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.