NOGOMET

Murinjo želi Belgijanca: Pripremio 102 miliona eura za Azara

( Arhiv)

Srna

20.12.2017

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo (Jose Mourinho) želi opet da sarađuje sa Edenom Azarom (Hazard) i spreman je da Čelziju ponudi 102 miliona eura i obori britanski rekord po visini transfera.

Junajted igra na kartu da Belgijanac nije previše zadovoljan u Čelziju, odbio je da potpiše novi ugovor, prema kojem bi zarađivao 300.000 eura sedmično, kao i to što je dvije i po godine sarađivao s Murinjom kada je bio proglašen za najboljeg igrača Premijer lige, piše britanski “The Sun”.

Uprkos pojedinim nesuglasicama Azara i Murinja, ostali su u dobrim odnosima, a Portugalac sada namjerava da napravi novi veliki posao, kao što je to uradio sa ljetošnjim transferom Nemanje Matića iz Čelzija za 45 miliona eura.

Azara hoće i Real Madrid, ali velikan sa Old Traforda ponudit će bolje finansijske uvjete igraču kako bi ga privolio da prihvati ponudu.

Azar je i 2012. godine bio blizu selidbe u Mančester junajted iz Lila, ali je tada izabrao da je bolje da pijređe u redove tadašnjeg šampiona Evrope.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.