NOGOMET

Torino eliminisao Romu, Džeko promašio penal

S.Me.

20.12.2017

Torino je na stadionu "Olimpico" savladao Romu u osmini finala Kupa Italije i izbacio donekle favorizovanog domaćina iz ovog duela ukupnim rezultatom 1:2.

Naš reprezentativac Edin Džeko nije bio u početnoj postavi "Vučice", jer je trener Di Frančesko (Di Francesco) odlučio tako, da i bez njega može ostvariti pozitivan rezultat. Očito, to nije urodilo plodom.

Prvo poluvrijeme pripalo je gostima iz Torina. Pogodak za Torino postigao je De Silvestri u 39. minuti. Promjena do kraja poluvremena nije bilo iako smo imali utisak da je domaćin bio bolji.

U drugo poluvrijeme Vučica je ušla znatno ofanzivnije. Već na početku bilježimo nekoliko ozbiljnih akcija ali pogodaka nije bilo.

Domaći trener pokušao je izmjenama u 61,68 i 75. minuti napraviti promjenu toka meča, uvođenjem Perotija (Perotti), Pelegrinija (Pellegrini) i našeg reprezentativca Džeke, ali sve to nije urodilo plodom.

Gosti su već u 73. minuti povećali vodstvo na 2:0 preko Simone Edera.

Nekoliko minuta kasnije, samo što je ušao Džeko, dosuđen je jedanaesterac za domaćina. Edin Dzeko je namjestio loptu na bijelu točku i pucao uz lijevu stativu. Međutim, nije pucao jako, pa je Vanja Milinković-Savić to uspio odbraniti paradom.

Rimljani ipak postižu pogodak u 85. minuti a strijelac je bio Patrik Šik (Schick). Do kraja susreta Roma je nizala napade ali ipak do promjene rezultata nije došlo.

Tako su gosti ostvarili veliku pobjedu i plasman u četvrtfinale Kupa Italije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.