NOGOMET

Bristol šokirao Junajted u četvrtfinalu Liga kupa

Avaz.ba

20.12.2017

Bristol Siti je napravio pravu senzaciju u četvrtfinalu Liga kupa pobijedivši Mančester junajted 2:1.

Smit je golom 20 sekundi prije kraja donio spektakularan plasman drugoligašu u završnicu Kupa preko favorizovanog Junajteda.

Tim iz Čempionšipa nastavio je svoju bajku pošto je još jednom nadigrao Premijerligaša (četvrti put uzastopno u ovom takmičenju) i poslao navijače u potpuni delirijum, pa se nakon meča vidjela i invazija terena.

Poslije prvog dijela bez golova domaći sastav je poveo preko Brajana u 51. minutu. Kapiten Junajteda Zlatan Ibrahimović je uzvratio samo sedam minuta kasnije.

Murinjo nije bio zadovoljan pa je na teren poslao Lukakua i Mhitarjana i u izuzetno jakom sastavu završio je meč. Ipak golman domaćih Stil pravio je čuda i omogućio je Smitu da izraste u velikog heroja i pošalje svoj tim u polufinale.

Tamo su i Arsenal, Mančester Siti te Čelzi koji je u sudijskoj nadoknadi slomio otpor Bornmuta 2:1.

Plavci su vodili golom Vilijana od 13. minuta. Kontrolisali su igru u većem dijelu meča, međutim u 90. minutu šokirao ih je gol Goslinga.

Na sreću domaćih navijača, Čelzi je krenuo sa centra i odigrao savršenu akciju. Sa sedam pasova domaći su stigli do gol šanse, dvije pete u duplom pasu Azara i Morate i na kraju gol Španca za 2:1. Akcija za divljenje i gol za pobjedu domaćih…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.