NOGOMET

Ovo je jedna od najvećih invazija: Ovako su navijači Bristol sitija sa igračima proslavili izbacivanje Junajteda

AFP

Avaz.ba

21.12.2017

Igrači Bristol sitija priča su dana u engleskom nogometu. Pogodak za 2:1 u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Mančester junajteda kojeg je drugoligaš Bristol siti postigao favoriziranom timu u utakmici četvrtfinala Liga kupa Engleske, time kreirao ogromno iznenađenje i izazvao nevjericu među navijačima Junajteda, označio je i početak ludog slavlja pobjedničke momčadi. 

A što je ova pobjeda značila za klub koji se bori za ulazak u Premijerr ligu sljedeće sezone najbolje će reći scene nakon utakmice.Invazija navijača na teren Ešton gejt stadiona, zagrljaji i trener Li Džonsona (Lee Johnson) koji trči u zagrljaj skupljaču lopti i radosno ga vrti, scene su koje će navijači Bristol sitija vjerovatno zauvijek pamtiti.

Ovako je to izgledalo i ovako to opisuje 36-godišnji stručnjak na klupi momčadi koja je sad u nizu od pet uzastopnih pobjeda i devet u zadnjih jedanaest odigranih susreta.

Nisam znao što bih napravio. Da se krenemo smijati, plakati, grliti jedan drugog, niko nije znao što bi. Htio sam potrčati na teren i onda shvatio da to ne smijem napraviti. Bilo je sjajno što je skupljač lopti bio ondje, morao sam s nekime proslaviti - kazao je Džonson. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.