NOGOMET

Maskerano odlazi, poznate dvije Barcelonine mete

Avaz.ba

26.12.2017

Prilično je izgledno kako će Barcelona biti aktivna tokom zimskog transfernog perioda. Na tržištu bi španski tim isključivo trebao biti fokusiran na defanzivnu liniju, posebno na poziciju centralnog defanzivca, jer Havijer Maskerano (Javier Mascherano) s prvim danima januara (33) odlazi u kineski Hebei.

Prema natpisima katalonskih i italijanskih medija, Barcelonina skauting služba kao potencijalne nasljednike Maskerana izabrala je Virgila van Dijka (26) i Leonarda Bonučija (Bonucci) (30).

Sautemptonov defanzivac Virgil van Dijk itekako je interesantan i Mančester junajtedu, Liverpulu, te Čelziju. Prije dolaska u Sautempton 2015. godine za 15,7 miliona eura nastupao je za Seltik.

Premda prema tržišnoj cijeni vrijedi 30 miliona eura, Englezi su za standardnog holandskog reprezentativca izvjesili sumu od 70 miliona eura. Tekući ugovor valjan mu je do 30. juna 2022. godine.

  O Leonardu Bonučiju naveliko se i naširoko pisalo. Milanov kapiten nezadovoljan je već propalim klupskim projektom pa je, u slučaju zadovoljavajuće ponude, spreman napustiti prijestonicu svjetske mode, prenosi Index.hr.  

Italijanski reprezentativac, za kojeg je zanimanje iskazao i Real Madrid, vrijedan je 40 miliona eura i prema sadašnjem je ugovoru za milanski klub vezan još četiri i po godine.

Barcelonin trener Ernesto Valverde nakon odlaska Maskerana na stoperskoj poziciji moći se računati na Tomasa Vermalena (Thomas Vermaelen), Žerarda Pikea (Gerard Pique) i duže povrijeđenog Samuela Umtitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.