NOGOMET

Venger odbrusio na Murinjovu izjavu da mu je "300 miliona malo za pojačanja"

Avaz.ba

27.12.2017

Menadžer Arsenala Arsen Venger 'podsjetio' je kolegu iz Mančester Junajteda Žozea Murinja da je on posljednju 21 godinu imao manje novca za pojačanja u odnosu na najveće rivale.

Portugalski stručnjak je izjavio da, zbog moranja osvajanja Premijer lige, njegov klub mora da troši znatno više, a da takav pritisak nemaju Arsenal i Čelsi.

Junajted je proglašen najskupljim klubom na svijetu ranije ove godine, a pod Murinjom je doveo dva najskuplja pojačanja u historiji fudbala u Engleskoj - Pola Pogbu i Romelu Lukakua.

"U ovakvoj poziciji sam već 21 godinu, tako da neću sada početi da se žalim. Uvijek je bio makar jedan, a nekada i četiri kluba koja su bila bogatija od nas, tako da sam naučio da se nosim sa tim. Ono što je najvažnije je da se snađete u situaciji u kojoj ste. Mančester Siti je bogatiji, Čelsi, Junajted... Ali vjerujem da možemo da nađemo načina da napravimo uspjeh", odgovorio je Venger.

Junajted je trenutno drugi na premijerligaškoj tabeli sa 12 poena zaostatka za vodećim Sitijem, dok je Arsenal tek šesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.