NOGOMET

Crni decembar za Murinja i Mančester Junajted

Avaz.ba

31.12.2017

Crni decembar za Mančester Junajted. Ne samo da je bitka za titulu izgubljena, sada ih je preskočio Čelsi, a moraće i da se osvrću iza leđa, više ni Liga šampiona nije sigurna.

Na to se nadovezala povreda Lukakua, plus činjenica da je Ibrahimović požurio sa povratkom na teren i da bi sada koleno moglo da ga odvoji mesec dana.

U svakom slučaju, situacija je loša, navijači su izgubili strpljenje, a unutar kluba navodno bjesni rat.

Radi se o tome da Murinjo nije dovodio igrače, već Ed Vudvord i sada Portugalac pokušava da prebaci krivicu na prvog operativca kluba. Naime, on je napravio fantastične rezultate kada je marketing u pitanju, ali izgleda da mu pregovori sa fudbalerima ne idu, i to se ponavlja.

Vlasnici, Glejzeri krili su se iza onoga što navijači nazivaju "Fergijevom dividendom", tačnije činjenicom da je on sa manjim ulaganjima pravio bolje rezultate od rivala.

Poslije toga uslijedio je haos, dosta razmimoilaženja u strukturama kluba oko podjele posla, i transfer politike. Zbog toga su se dešavali promašaji.

Žose Murinjo (Jose Mourinho) je izazvao dosta bure riječima da 300 miliona nije dovoljno, jer su rivali investirali više, a on mora da mijenja promašaje.

Kako navodi Oliver Holt, kolumnista "Dejli Mejla", Murinjo se još prošlog ljeta žalio na lošu organizaciju, nepotrebnu birokratiju, sporost kluba u donošenju odluka, ali i činjenicu da njegove mete nisu dovedene, odnosno da se prečesto klub okretao igračima koje drugi nisu htjeli.

Teško je braniti i ovu tezu, tačno je da je Gvardiola dobio što je htio, a ostali nisu, ali tačno je i da Vudvord ne može da bude kriv zbog činjenice da je Murinjo gubio bodove kod kuće protiv mnogo slabijih rivala i uz to, nije pokazivao želju da igra fudbal u derbijima sa timovima sa vrha.

Posle crnog decembra slijedi januar u kome će Portugalac biti lišen napadača, a čekaju ga mečevi sa Evertonom već sutra, zatim Derbi Kauntijem u kupu, pa posle mini pauze, Stouk, zatim Barnli i Totenhem na strani. Lukaku bi mogao da se vrati posle pauze, ali on je umoran i van forme.

Martin Kion, bivši štoper Arsenala tvrdi da je svlačionica izgubila vjeru u Murinja i da će stvari biti još gore ako uslijedi novi poraz na "Gudisonu" prvog dana 2018.

A tada, stvari bi mogle da postanu neizdržive. Jasno, Murinjo neće dobiti otkaz, ali svako ko ga zna, reći će isto, neće sjediti i gledati kako Gvardiola osvaja trofeje...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.