NOGOMET

Zbog bebe otišao u Kozaru

S. K.

5.1.2018

Boris Raspudić, dojučerašnji kapiten banjalučkog Borca, nije dugo čekao da pronađe novu sredinu. Nakon što mu je krajem decembra istekao ugovor sa premijerligašem s Gradskog stadiona, a uprava odbila da s njim produži saradnju, Raspudić je odlučio da pristupi ekipi Kozare iz Bosanske Gradiške, člana Prve lige Republike Srpske, čiji će član biti do ljeta ove godine.

- Za sada smo se dogovorili na šest mjeseci i bit će najvažnije da ekipa osigura opstanak. A, poslije toga, vidjet ćemo. Ko zna, možda se saradnja i produži. Imao sam još neke opcije, bilo je poziva i od premijerligaških klubova, ali kako sam uoči Nove godine po drugi put postao otac, odlučio sam se za Kozaru, jer ću tako, praktično, biti kod kuće – istaknuo je Raspudić.

Nešto ranije, na klupu Kozare sjeo je još jedan bivši kapiten Borca, ali i trener “Crveno-plavih” Vule Trivunović, koji će ispred sebe imati zadatak da timu osigura opstanak.

Ekipa Kozare trenutno je, naime, na pretposljednjem mjestu, sa samo deset osvojenih bodova, ali Trivunović vjeruje da opstanak neće doći u pitanje.

- Dolaskom Raspudića dobili smo istinskog lidera, vođu ekipe, iskusnog defanzivca koji će donijeti mir u zadnju liniju. Uz njega, na pozajmicu iz Krupe dobili smo golmana Mladena Ilića, a očekujem još bar tri ili četiri pojačanja. Mislim da će nam to biti dovoljno da u drugom dijelu sezone pobjegnemo iz opasne zone i da osiguramo opstanak – kategoričan je Trivunović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.