NOGOMET

Mersudin Ahmetović, najbolji strijelac jesenjeg dijela prvenstva, produžio ugovor sa FK Sarajevo

( Promo)

Avaz.ba

8.1.2018

Nakon Marka Mihojevića i Bojana Pavlovića, još jedan jako važan igrač FK Sarajeva je potpisao novi ugovor i produžio svoju vjernost klubu. 

Naime, danas u jutarnjim satima, najbolji strijelac jesenjeg dijela prvenstva Mersudin Ahmetović potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo, te ostaje član do 30.6.2020. godine.

- Drago mi je što sam produžio svoj ugovor. Mogu reći da sam zaista motiviran i želim pružati što bolje partije u nastavku sezone. Koristim priliku da se zahvalim klubu na ukazanom povjerenju, kojeg ću, vjerujem, opravdati - rekao je Ahmetović, dodavši da se u Sarajevu osjeća lijepo i da mu je drago što nastavlja saradnju s klubom.  

Napadač je u jesenjem dijelu sezone odigrao 16 utakmica, postigao 13 golova uz pet uspješnih asistencija, a ukupno je u dresu Sarajeva na 56 zvaničnih utakmica postigao 25 golova. 

- Kako je vrijeme odmicalo, meni je bilo sve jasnije da upravo u Sarajevu želim okončati svoju karijeru i po svemu sudeći tako će i biti. Naravno, sretan sam zbog toga, jer je Sarajevo ponajveći klub u Bosni i Hercegovini i čast je nositi ovaj dres - zaključio je Ahmetović.

Prije nego što je došao u redove Sarajeva sredinom 2016. godine, Ahmetović je još nastupao za Slobodu, Volgu, Zhetysu, Rostov i Salyut Belgorod.

( Promo)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.