NOGOMET

Rahimić za "Avaz": Kada mi je Misimović ponudio da budem u stručnom štabu Zmajeva, odmah sam prihvatio poziv

Piše: A. SOKOLOVIĆ

8.1.2018

Presretan sam što sam dobio poziv da se priključim Stručnom štabu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kada me Zvjezdan Misimović kontaktirao i ponudio tu mogućnost, odmah sam je prihvatio. Radujem se novim susretima sa mojim bivšim saigračima.

To je u razgovoru za "Avaz" rekao Elvir Rahimić, bivši nogometni reprezentativac iz redova CSKA iz Moskve, koji će u budućnosti raditi u stručnom štabu, u koji ga je izabrao novi selektor Robert Prosinečki.

Godinama u CSKA

- Upravo sam na putu prema Moskvi. S klubom imam ugovor do kraja ovog ljeta i ne vjerujem da će mi praviti probleme da u isto vrijeme radim u klubu, ali i u reprezentaciji BiH. Prošle godine sam radio u timu CSKA, u kojem sam vodio igrače koji su 1999. godište. Od ove vodim 2003. godište i moj angažman u reprezentaciji BiH bi trebao pokrenuti veće aktivnosti. Vrijeme je da vidim i neki klub. Koji? Uskoro ćemo vidjeti između dvije, tri opcije koje imam - priča Rahimić. 

Bivši as Slavena iz Živinica i visočke Bosne, koji je u Rusiji za CSKA igrao skoro 15 godina, uskoro će dobiti profi licencu Nogometnog saveza BiH. 

- S tim papirima bi trebao preuzeti neki veliki klub. Vrijeme je da se "bacim" aktivnije u trenerske vode. Nadam se da će mi i angažman u repki biti od koristi da steknem neophodno iskustvo - kaže Rahimić.

Kaže da novog selektora Prosinečkog nije imao priliku lično upoznati, ali da ga pamti kao velikog igrača. 

- Razgovarali smo već prvog dana njegovog izbora za selektora. Robi je bio veliki igrač, ima određeno iskustvo i u vođenju reprezentacija, jer znam da su ga i u Rusiji hvalili kako vodi Azerbejdžan. Želim mu mnogo sreće, a bit će prilika da se još upoznamo - kaže Rahimić.

Putovanje u Ameriku

Prema planovima u Moskvi će ostati sedam dana kada bi trebao doći u BiH. Želi da sa reprezentacijom BiH ide na američku turneju, gdje "Zmajeve" očekuju dvije prijateljske utakmice protiv SAD i Meksika, 28. i 31. januara. 

- Svaki test je odličan. Posebno će on biti važan za mlade igrače, jer sam čuo da će okosnicu činiti mladi reprezentativci BiH. Smjena generacija je neophodna i neminovna, a naši mladi "Zmajevi" su pokazali da se pobjedom nad Portugalom na njim može ozbiljno računati - kazao je Rahimić, koji nije mogao odgovoriti na pitanje "da li će Vedad Ibišević i Senad Lulić promijeniti mišljenje i odustati od odlaska iz reprezentacije BiH", dodavši da je to posao za selektora Prosinečkog. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.