NOGOMET

Riberi ovo izgleda nikada neće oprostiti Ronaldu: Ovo je velika nepravda!

Avaz.ba

8.1.2018

Frank Riberi (Franck Ribery) ni danas se još ne može pomiriti s izborom za najboljeg nogometaša 2013. godine, kada mu je Zlatnu loptu odnio Kristijano (Cristiano) Ronaldo.

Podsjetimo, radilo se o sezoni u kojoj je Bajern pokorio Njemačku i cijelu Evropu te osvojio sve tri velike titule: Bundesligu, njemački Kup i Ligu prvaka.

Iako su mnogi upravo Francuza vidjeli kao igrača godine, ključnog u momčadi koja je bila nedodirljiva, ipak je Ronaldo proglašen najboljim nogometašem, a Riberiju ni danas nije jasno zašto.

'Kao da su mi to ukrali. Osvojio sam sve trofeje koje sam mogao, nisam mogao ništa više napraviti od toga. Velika nepravda,' naglasio je Riberi i objasnio zašto je nagrada otišla Portugalcu:

"Ja nemam svoju zemlju uz sebe. Vidio sam na vlastite oči kako Francuzi tvrde da Kristiano treba pobijediti. Žele li Portugalci da to bude Riberi ili Mesi? Naravno da ne.'

Ove sezone 34-godišnjak definitivno nije kandidat za Zlatnu loptu i karijera mu se bliži kraju, a priznaje da mu je jednako bolno kao titula najboljeg igrača godine bilo iskustvo na SP-u u Južnoj Africi 2010. godine kada su se francuski igrači posvađali s selektorom i štrajkali, a na kraju je on optužen da je bio vođa pobune.

"Tada im je trebao neko da ga okrive. U Francuskoj su vjerovali da sam ja bio problem. Čak i moji roditelji. Neću nikad zaboraviti što su tada određeni francuski mediji radili. To je ožiljak koji će uvijek ostati uz mene, to je bilo ipak previše,' priznao je krilni napadač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.