NOGOMET

Članovi izglasali ulazak investitora u NK Čelik

D. Jurišić/Avaz.ba

D. J.

8.1.2018

U velikoj sali Gradskog vijeća večeras je održan nastavak prekinute sjednice Skupštine Nogometnog kluba Čelik, na kojoj su članovi kluba glasali o ulasku investitora.

Sjednici je prisustvovalo 129 članova kluba s pravom glasa. Nakon što je jednoglasno usvojen dnevni red, Bojanović Goran, advokat kojeg je angažovalo rukovodstvo Čelika, pojasnio je članovima pravne razloge zbog kojih su se morale predložiti izmjene Statuta zeničkog kluba.

Notar Ramiz Pivić istakao je da je investitor već uplatio 150.000 švicarskih franaka na račun koje i taj novac će biti prebačen na povjerenički račun nakon što Skupština izglasa ulazak investitora.  

Članovi kluba s većinom glasova (samo pet glasova protiv) usvojili su odluku o ustupanju upravljačkih prava: 70 posto Olgun Ajdin HAN Grupa, 20 posto klupski povjerioci, pet posto Grad Zenica i pet posto NK Čelik Zenica.

Prijedlog o promjenama Statuta koji omogućuje ulazak investitora prema predviđenom modelu shodno pozitivnom zakonodavstvu BiH i FBiH usvojen je sa 102 glasova. 

Damir Bradarac je nakon sjednice u kratkoj izjavi za „Dnevni Avaz“ naveo da već od danas očekuje dolazak Asima Idrizovića koji je bio predstavnik investitora u pregovorima na mjesto menadžera NK Čelik.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.