NOGOMET

Zidan na mukama: Propada veliki transfer Real Madrida

( Arhiv)

Avaz.ba

9.1.2018

Aktuelni prvak Evrope i Španije nije najbolje započeo 2018. godinu. Remi sa Seltom samo je produbio višemjesečnu krizu, a 16 bodova iza prvoplasirane Barcelone ne zvuči ohrabrujuće.

''Crvena uzbuna u Madridu'', stoji na naslovnici Marce. Madriđani se moraju trgnuti jer novi kiksevi i pad iza četvrtog mjesta mogli bi biti kobni. Možda ne do osmine finala Lige prvaka, ali ako ne prođu PSG sredinom sljedećeg mjeseca, Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) bi lako mogao postati bivši. 

U međuvremenu, čini se kako je za sada stao jedini Realov transfer ove zime. Golman Atletik Bilbaa Kepa Arizabalaga (Arrizabalaga) mora na operaciju. Doktori su mu otkrili povredu stopala na pregledu i transfer će najvjerovatnije biti odgođen do ljeta kada se oporavi. 

Pojačanje koje je stiglo ljetos, Dani Sebaljos (Ceballos) sve se više povezuje s povratkom u Betis. Zidanova klupa ove je sezone podbacila za razliku od one prošle godine. Ta je bila jača s Moratom (Moratta), Jamesom (Hames), Pepeom i Danilom, a ova nova, puno mlađa, nije zadobila Zidanovo povjerenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.