NOGOMET

Zidan najavio kraj: Znam da u Realu neću biti još 10 godina

Avaz.ba

9.1.2018

Trener madridskog Reala Zinedin Zidan izjavio je kako smatra da mu postignuća za vrijeme igračke karijere ne daju nikakvu protekciju kao treneru.

Isto tako je istakao kako neće ostati u klubu dugoročno.

Real je nakon 17 odigranih utakmica velikih 16 bodova iza vodeće Barcelone i čini se kako je utrka za prvaka Španije već završena.

"Zinedin Zidan kao igrač Reala više ne postoji. Sada je red na  treneru Zidanu da napravi karijeru. Nemam nikakvog kredita zbog postignuća kao igrač."

"Znam da će jednog dana doći kraj mome trenerskom angažmanu u Realu tako da pokušavam iskoristiti vrijeme koje imam najbolje što mogu."

"Uvijek sebi govorim: 'Ako imam još deset dana ovdje, idem to iskoristiti do kraja, ako je šest mjeseci, onda još tih šest mjeseci.' Dalje od toga ne razmišljam."

"Znam da neću ostati ovdje još deset godina."

Zidan koji je osvojio Ligu prvaka i špansko prvenstvo kao igrač i kao trener Reala, smatra kako je najvažnije ignorirati pritisak izvana.

'Gladovao sam 17 godina, zarađivao na ulici, a onda sam dospio u Real... i posvađao se sa svima!'

"Pritisak izvana ne utječe na mene. Imam štit oko sebe, ništa me ne može omesti."

"Imam puno odgovornosti kao trener Reala. No, kada dođem kući, potpuno se isključim od tog posla. Znam da mnogi ne mogu prestati razmišljati o poslu, ali ja imam tu sposobnost."

- Kada dođem kući, u potpunosti sam posvećen ženi i djeci. Odemo pogledati neki film ili predstavu, uopće ne razmišljam o poslu - završio je Zidan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.