NOGOMET

Mihojević nakon poziva selektora: Hvala Prosinečkom i Marinoviću

Piše: A. S.

9.1.2018

Prve utakmice A reprezentacija Bosne i Hercegovine s novim selektorom Robertom Prosinečkim odigrat će krajem ovog mjeseca u Sjedinjenim Američkim Državama. Zmajevima će prvo 28. januara u Los Anđelesu protivnik našem timu biti selekcija SAD, a tri dana poslije u San Antoniju zakazan je susret sa Meksikom.

Među 28 igrača koje je pozvao Prosinečki nalazi se i ime perspektivnog Marka Mihojevića.

Mogu reći da sam zaista sretan i velika je čast dobiti poziv selektora Prosinečkog. Drago mi je što sam nakon nastupa za kadetsku, juniorsku i U21 reprezentaciju BiH svoje mjesto pronašao na spisku A reprezentacije. Koristim priliku da se zahvalim selektoru, kao i selektoru mlade reprezentacije Vinku Marinoviću. Nadam se da će predstojeće utakmice “A” reprezentacije BiH biti uspješne na radost svih građana naše države - kazao je Mihojević.

On je jučer s ostalim igračima Sarajeva počeo pripreme za drugi dio sezone.

- Da, pripreme u Sarajevu su jučer započele. Prvi treninzi su iza nas. Mogu reći da je struka, na čelu s Husrefom Musemićem, odmah nametnula jak tempo u prvim treninzima. Želimo se dobro spremiti za sve one izazove koji nas čekaju na proljeće i ovaj dio priprema je onaj, kroz koji moramo proći - dodao je Mihojević.

Igrač Sarajeva je govorio i o sjajnom atmosferi na treninzima. 

- Nismo bili na okupu poslije pauze nekoliko dana i šef nam je predstavio očekivanja i ciljeve za narednu polusezonu. Želja nam je da osiguramo mjesto koje vodi u Evropu, ali klub kao što je Sarajevo ne treba kritiv svoje šampionske ambicije. Na nama je, moramo se dobro spremiti, podići kvalitet naše igre i nadam se uspješnom proljeću - dodao je Mihojević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.