NOGOMET

Đirona razbila Las Palmas i postigla šest pogodaka

Avaz.ba

13.1.2018

Prvu subotnju utakmicu u 19. kolu Primere odigrali su Đirona i Las Palmas. Đironi ove sezone ide veoma dobro i važe za možda i najugodnije iznenađenje prvenstva. 

Sa druge strane, Las Palmas je veliko razočarenje. 

Nakon što su u protekle dvije sezone osvojili simpatije mnogih ljubitelja španskog nogometa lepršavom i direktnom igrom, ove sezone igraju očajno i nakon tačno pola utakmica u prvenstvu, zauzimaju posljednje mjesto na tabeli. Đirona je, s obzirom na sve to, bila favorit u ovoj utakmici, ali demonstraciju sile koja je uslijedila je malo ko mogao predvidjeti. Poveli su Katalonci u 26. minuti preko Stuanija. Nakon toga se do 57. minute ništa nije desilo, a onda kreće nogometna ludnica. 

U 57. minuti Olunga je povisio na 2:0 i to je bio početak njegove utakmice iz snova. Borha Garsija (Borja Garcia) je u 64 minuti pogodio za 3:0, a šest minuta kasnije Olunga svojim drugim golom postavlja 4:0. Navijači su željeli "petardu", a to im je i omogućeno u 74. minuti preko Portua. 

Najboljih 90 minuta u svojoj karijeri Olunga je upotpunio golom za 6:0 u 79. minuti, svojim trećim golom na utakmici. Đirona već stidljivo počinje sanjariti o Evropi, dok će klub sa Kanara, ne promijeni li se nešto ubrzo, morati početi planirati život u Segundi.

Pogledajte sažetak utakmice te tabelu španske La Lige:

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.