NOGOMET

PSG devastirao Dižon uz "poker" Nejmara

Piše: S.Me.

17.1.2018

Posljednja utakmica 21. kola francuske Lige 1 koja je igrana na "Parc des Princes" između PSG-a i Dižona, pripala je ubjedljivo domaćinu rezultatom 8:0.

PSG je već i prije ovoga kola bio usamljen na vrhu tabele a večerašnjom pobjedom je samo zadržao prednost od 11 bodova nad Lionom koji je također slavio protiv Gengana 2:0.

Parižani su već u prvome poluvremenu riješili pitanje pobjednika iz ovoga dvoboja. Prva dva gola postigao je Di Maria. Prvi gol je pao u 4. minuti, na samom otvaranju meča a drugi u 15. minuti.

Seriju golova nastavio je Kavani (Cavani) u 21. minuti. Da bi posljednji gol u prvom dijelu meča postigao Nejmar (Neymar) u 42. minuti. Rezultatom 4:0 domaći igrači su otišli na zaslužen odmor.

PSG se pobrinuo da i drugo poluvrijeme učini zanimljivim iako su imali osjetnu prednost iz prvog dijela.

Nejmar nastavlja golijadu u 57. minuti sjajnim prodorom za 5:0. Semafor je pokazivao 73. minut kada Nejmar svojim hetrikom povećava vodstvo svoga tima na 6:0. Za samo četiri naredne minute, ponovo promjena rezultata, ovaj put strijelac je bio Mbape (Mbappe) koji je ušao u igru u 68. minuti. Nejmar svojim četvrtim golom iz penala u 83. minuti postavlja konačan rezultat ovoga duela za nevjerovatnih 8:0.

U nastavku pogledajte rezultate prethodno završenih večerašnjih susreta francuske lige.

Liga 1, 21. kolo

Amijen - Monpelje 1:1

Anže - Troa 3:1

Gengan - Lion 0:2

Lil - Ren 1:2

Mec - Sent Etjen 3:0

Tuluz - Nant 1:1

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.