NOGOMET

Pele: Mesi je najbolji nogometaš svijeta

Avaz.ba

18.1.2018

Legenda brazilskog i svjetskog nogometa i jedan od najboljih igrača svijeta u historiji, Pele, je gostujući u jednoj brazilskoj emisiji otkrio da je za njega Lionel Mesi (Messi) najbolji igrač svijeta.

- Messi u posljednjih deset godina konstantno igra na vrhunskom nivou. Ronaldo je također igrao odlično, on je sjajan strijelac, ali Messi postiže golove, isto tako kreira za svoje saigrače. To je ono što čini razliku između njih dvojice, Messi je kompletniji igrač te je zbog toga bez sumnje najbolji na svijetu - dodao je Pele.

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je u septembru prošle godine postigao 78. gol u reprezentativnom dresu čime je nadmašio Pelea (77 pogodaka u brazilskoj reprezentaciji), a brazilska legenda mu je poručila da se javi kada postigne više od 1.283 gola, koliko Pele tvrdi da ih je postigao tokom svoje karijere, prenosi 'Goal'.

Međutim, ta se izjava može protumačiti kao šala jer je Pele tri mjeseca kasnije čestitao Portugalcu na osvajanju pete Zlatne lopte te je na svom Twitter profilu napisao kako bi želio zaigrati s njim u istoj ekipi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.