Foto: Trening naših reprezentativaca u Zenici ( D. Jurišić)

Rahimić: Atmosfera na okupljanju je na visokom nivou

Autor: D. J.
23.01.2018 18:02
A
A
A

Prvi dio priprema naše nogometne reprezentacije pred predstojeće utakmice sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom završavaju se sutra. 

Večeras su izabranici selektora Roberta Prosinečkog odradili još jedan trening u Zenici. 

Iako selektor nije bio sa njima zbog obaveza na žrijebu Lige nacija u Švicarskoj, igrači se bez pogovora ispunjavali zahtjeve članova stručnog štaba.

Glavni teren u Trening centru je na vrijeme očišćen nakon snježnih padavina, ali je igračima i fotografima problem stvarao smog koji se pojavio.

Prije treninga, predstavnicima medija se obratio Elvir Rahimić i rekao kako će se tek nakon posljednjeg treninga koji je na rasporedu sutra od 11 sati znati koji od igrača neće putovati za SAD.

- Svi igrači su dobro i nismo imali problema sa povredama, svi su zdravi i spremni za naredne izazove. Atmosfera u Centru je na visokom nivou. Za svakoga od ovih igrača je velika stvar poziv u reprezentaciju i uvjeren sam da će u ove dvije utakmice pokazati taj kvalitet koji imaju i nadam se da ćemo i u budućnosti mnoge od njih vidjeti na reprezentativnim okupljanjima - rekao je Rahimić prisutnim novinarima.