NOGOMET

Problemi u Parizu pred duel s Madriđanima: Neizvjesno do kada će Mbape odsustvovati s terena

AFP

Avaz.ba

24.1.2018

Stravični sudar zvijezde PSG-a Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) s golmanom Liona Antonijom Lopezom (Anthonyjo Lopes) obišao je svijet. 

Drugi najskuplji nogometaš svijeta iznesen je s terena. Dok su ga iznosili gotovo je beživotno ležao na nosilima. Promptno je nastala prava histerija. Kao i uvijek u sličnim situacijama, krenule su špekulacije o težini povrede i odsustvu sa terena. 

Ta je informacija, osim Parižanima, itekako zanimljiva Madriđanima, barem onom dijelu koji navija za Real. Razlog je lako uočljiv: Real i PSG sastaju se u osmini finala Lige prvaka. Prva utakmica igra se 14. februara u Madridu, a revanš je na rasporedu 6. marta. Stoga ne čudi što su se španski, posebno madridski mediji raspisali o toj temi. 

Jasno je da će PSG biti znatno oslabljen ako Mbape ne bude mogao igrati, a u tom slučaju bit će lakše i Realu koji u Ligi prvaka spašava sezonu. To je činjenica koliko god se činila surovom, piše Dnevnik.hr.

Le Parisien piše da su na Parku prinčeva oglasili alarm za uzbunu. I PSG-u i Nejmaru (Neymar) okršaj s Realom ključan je trenutak sezone. Brazilcu je jasno da samo u takvim utakmicama može istaknuti kandidaturu za Zlatnu loptu. I PSG i Nejmar žele dočekati veliki dvoboj s Realom u top-formi i odigrati ga na najvišem mogućem nivou.

Osim što se radi o dvije velike ekipe, osim što je Nejmar bivša zvijezda Barcelone, dodatni začin cijeloj priči daju neprestane špekulacije španskih medija o tajnom koketiranju Nejmara i Reala te mogućem spektakularnom transferu idućeg ljeta. 

Zbog svega toga Nejmar će biti u centru pažnje svjetske javnosti i sigurno mu je posve jasno da mora odigrati veliku partiju ako želi ozbiljnije konkurirati posljednjih godina nedodirljivim "božanstvima" svjetskog nogometa, Lionelu Mesiju (Messi) i Kristijanu Ronaldu (Cristiano). Ogroman pritisak i opterećenje, ali i golema šansa za dokazivanje i novi iskorak. I konačno preuzimanje trona najboljeg nogometaša na svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.