NOGOMET

Devetostruki prvak Italije dovodi kapitena Zenita

A. M.

25.1.2018

Deveterostruki prvak Italije, Đenova, proživljava turbulentnu sezonu u Seriji A. Početkom novembra prošle godine nakon niza loših rezultata smijenjen je hrvatski strateg, Ivan Jurić, a na njegovo mjesto došao je Davide Baljardini (Davide Ballerdini).

Navijači su dolazak Baljardinija dočekali sa zelenim svjetlom, sve u nadi da će njihova ekipa napokon pobjeći sa začelja tabele. Definitivno je jasno kako ‘Rosobli’ nemaju dovoljno kvalitetan igrački kadar, kao i da je borba za mjesto koje vodi u Evropu čista iluzija. Baljardini insistira na pojačanjima, što za tekuću, što za narednu sezonu, a na vrhu liste želja našao se nekadašnji igrač Đenove, danas kapiten ruskog velikana Zenita, Domeniko Krišito (Domenico Criscito).

Tridesetjednogodišnji Krišito nikad nije skrivao simpatije prema Đenovi, prošao je njihovu fudbalsku akademiju, a kasnije odigrao impresivnih 165 utakmica za seniorsku ekipu.

Povremeni italijanski reprezentativac otišao je u Zenit za 15 miliona evra, ljeta 2011. godine i ubrzo postao glavni oslonac ruskog tima. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.