NOGOMET

Konte bi na kraju sezone, po svemu sudeći, mogao napustiti Čelzi

Avaz.ba

26.1.2018

Čelzi gubi strpljenje sa Antoniom Konteom, prije svega zbog njegovih izjava.

On je rekao da ne spava zbog prelaznog roka, odgovornost prebacio na upravu kluba, kroz redove poručio da je krivica što je titula izgubljena na čelnicima koji nisu pojačali tim.

Saga oko Edina Džeke je pravi primjer, Čelsi odbija da ponudi napadaču BiH dvogodišnji ugovor, pa je on bliži ostanku u Romi.

Sada se pronose priče o tome da žele Olivijea Žirua, ali Konte na sva pitanja o transferima odgovara da se on ne pita ništa, da je sve na upravi.

Ovo je u klubu protumačeno kao bježanje od odgovornosti, jednostavno, Italijan je prelomio, otići će iz Londona na kraju sezone. Možda i to tjera Granovskaju i ostale Abramovičeve ljude da ne učine ništa, vjerujući da je Konteu vrijeme isteklo, da mu je ostalo da obezbjedi top 4 i Ligu prvaka i da će on sporazumno raskinuti ugovor sa "Plavcima".

Cilja PSG, i to je jasno, pominje se povratak u Italiju, ali teško ga je ponovo vidjeti u ulozi selektora jer bi to značilo odricanje od velikog novca. Pominjan je i Milan, ali ni oni ne stoje dobro finansijski, dok su mu vrata u Juventusu, čak i da ode Alegri, zatvorena.

Bilo kako bilo, Italijan kao da ne može da dočeka da ode, tražio je samostalnost u radu, nije je dobio, kao ni prethodnici i na kraju će kao i Anćeloti početkom decenije nakon samo dvije sezone napustiti London.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.