NOGOMET

Hrvatski MMA borac ide u najgori zatvor u Srbiji

Avaz.ba

26.1.2018

Damir Tovarović, jedini Splićanin koji početkom ove sedmice nije potpisao nagodbu s beogradskim tužilaštvom oko učestvovanja u neredima na derbiju Partizana i Crvene Zvezde, promijenio je mišljenje. 

Srbijanski mediji javljaju da je Tovarović, koji je osumnjičen za nasilničko ponašanje, pristao na kaznu od pet mjeseci zatvora i zabranu ulaska u Srbiju od tri godine.

Kaznu će 38-godišnji hrvatski MMA borac odslužiti u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, zatvoru koji je poznat kao jedan od najgorih u Srbiji. Iz njemu bliskih krugova tvrde da protiv njega u tužilaštvu nemaju nikakve dokaze, ali on pristaje na nagodbu jer ne želi još godinu dana provesti u istražnom zatvoru čekajući suđenje.

Preostala peterica splitskih huligana sklopila su nagodbu prema kojoj će biti osuđeni na kazne od četiri do šest mjeseci.

Podsjetimo, šesterica Hrvata sudjelovala su u žestokoj tuči između dvije frakcije Grobara. Navodno ih je jedna frakcija angažovala kako bi uz njihovu pomoć preuzela vlast na južnoj tribini Partizanovog stadiona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.