NOGOMET

Prosinečki se oglasio iz Amerike: Poručio šta traži od "Zmajeva" u obje utakmice

Avaz Sport

27.1.2018

Reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Los Anđelesu spremaju za prijateljski susret sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Selektor Robert Prosinečki o zalaganju igrača na treningu kaže:

- Jako sam zadovoljan onim što sam vidio na terenu. Igrači se maksimalno zalažu, daju sve od sebe da odgovore na taktičke zahtjeve koje smo im postavili. Dobra atmosfera vlada u ekipi, a posebnu notu radu daje Haris Medunjanin. Dolaskom Ibrahima Šehića ekipa je kompletirana, a danas nas očekuje i zvanični trening na glavnom terenu STUBHUB CENTRA.“

Prosinečki kaže da će svi igrači imati priliku da se pokažu: 

- Želim da momci osjete pravu snagu jedne jake međunarodne utakmice, gdje će svi dobiti šansu za nastup protiv kvalitetnog protivnika. Ovo je dobra prilika da oni pokažu šta znaju, a sebi pomognu u daljem profiliranju igračke ličnosti. Rezultat ne mora uvijek biti mjerilo, važno je da svaki od njih pruži lični maksimum u datom trenutku. Naravno, nastojat ćemo da u ovim mečevima dođemo i do pozitivnog skora.

Nakon utakmice u Los Anđelesu reprezentacija odlazi u San Antonio gdje će na sjevernoameričkoj turneji igrati svoju drugu utakmicu protiv Meksika 31. januara 2018. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.