NOGOMET

Gvardiola: Mančester siti nema novca da osvoji četiri titule

Avaz Sport

28.1.2018

Prema mišljenju Pepa Gvardiole, Mančester siti nema dovoljno novca za osvajanje četverostruke krune.

Siti je vodeći u Premier ligi s 12 bodova prednosti ispred Mančester junajteda. U Ligi prvaka će biti izraziti favorit protiv Basela, već u izborili finale Liga kupa, a danas će protiv Kardifa tražiti prolaz u osminu finala FA kupa.

Građani bi uskoro mogli srušiti rekord po količini potrošenog novca za dovođenje igrača.

Naime, primarna Sitijeva želja je stoper Athletik Bilbaa Ajmerik Laporte čija otkupna klauzula iznosi 65 miliona eura.

Ukoliko Siti potpiše ovog 23-godišnjeg stopera, preći će granicu od 450 miliona eura, kojima su dovodili igrače od dolaska Pepa Gcardiole (2016. godine).

No, Gvardiola misli kako nema dovoljno novca za osvajanje sva četiri naslova:

"Kada pokušavate osvojiti četiri takmičenja morate imati ili sreće s povredama ili 22 vrhunska igrača. Iako mi mnogi neće vjerovati, mi nemamo dovoljno novca kako bismo u momčadi imali 22 vrhunska igrača."

Međutim, njegove riječi dobivaju na težini zbog činjenice kako je gradski rival Junajted ponudio veću platu Aleksisu Sančezu i tako "pobijedio" građane.

"Ne znam što će se dogoditi u budućnosti, ali trenutno nismo u stanju dovoditi igrač koji koštaju više od 80 miliona eura. Slažem se kako smo potrošili dosta novca, međutim to rade i druge momčadi, nije Siti jedini klub koji dovodi igrače", zaključio je Gvardiola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.