NOGOMET

Napoli se vratio na vrh, Sampdorija strahuje od Džeke

S današnje utakmice pod Vezuvom ( AFP)

A. S.

28.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nogometaši Napolija vratili su se na vrh tabele Serie A današnjom pobjedom nad Bolonjom od 3:1. 

Napolitanci su do liderske pozicije došli preko tradicionalno neugodnog protivnika, koji im je u zadnje vrijeme sezone stajao na putu da osvoje dugo čekanu titulu, koju nisu osvojili još od odlaska slavnog Dijega Armanda Maradone (Diego). 

Na staru susreta hladan tuš za navijače Napolija. Stadion "Sao Paolo" je zanijemio u prvoj minuti (tačnije 24. sekunda, op.a.), kada je Bolonja povela poslije akcije Di Frančeska (Di Francseco) i Palasija (Palacio), koji je glavom savladao Rejnu (Raina).

Ipak, do poluvremena četa trenera Sarija (Sarri) preokrenula je rezultat golovima Mbaje (Mbaye, autogol) u pet i u 38. minuti.

U 37. minutu na sceni je VAR sistem, poslije duela Masine i Kaljehona (Callajon). Nakon pregledanog snimka sudija Macoleni (Mazzoleni) pokazao je na bijelu tačku, a Mertens je doveo Napoili u vodstvo. 

U nastavku, ponovo je strijelac bio sjajni Belgijanac, koji je osigurao  da bodovi ostanu pod Vezuvom i da Napoli preuzme prvo mjesto, koju su Miralem Pjanić i društvo preuzeli sinoć pobjedom nad Kjevom (2:0). 

Od 20.45 sati na terenu će biti naš Edin Džeko, koji sa Romom igra derbi protiv Sampdorije, nakon što im je prije tri dana zabio gol u 90. minuti za 1:1.

Pogledajte sva četiri gola sa stadiona "Sao Paolo":

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.