NOGOMET

Petarda Bašakšehira: Višća dvostruki strijelac i asistent

Piše: S.Me.

29.1.2018

Posljednja utakmica 19. kola turskog prvenstva pripala je Bašakšehiru ubjedljivom pobjedom nad Karabuksporom rezultatom 5:0. 

Naš reprezentativac Edin Višća odigrao je sjajan susret i bio je najbolji pojedinac ovog meča sa dva gola i dvije asistencije. Napomenimo još da je bivši igrač Željezničara i povremeni reprezentativac BiH, Riad Bajić u ovaj meč ušao sa klupe u 76. minuti.

Već u prvom poluvremenu domaćini su riješili pitanje pobjednika susreta sa pet pogodaka u mreži gostiju.

Prvi gol u prvom poluvremenu za Bašakšehir postiže Stefano Napoleoni u 7. minuti. Naš reprezentativac Edin Višća bio je asistent kod drugog gola domaćina u 20. minuti, a strijelac za domaćina bio je Inler. Višća svoj prvi pogodak postiže u 31. minuti, a samo sedam minuta kasnije, tačnije u 38. minuti postiže i svoj drugi pogodak za ubjedljivo vodstvo Bašakšehira od 4:0. Da golovima ne bude kraj u prvom poluvremenu pobrinuo se Adebajor (Adebayor) na asistenciju večeras sjajnog Višće u 43. minuti. Domaćini su otišli na zaslužen odmor sa pet golova u mreži gostiju u prvom poluvremenu uz dva gola i dvije asistencije Edina Višće.

Kao što smo i mogli očekivati, u drugom poluvremenu oba tima su ušla malo rezervisanije jer je pitanje pobjednika bilo već riješeno rezultatom iz prvog poluvremena.

Domaćini su kontrolisali tok dešavanja i u drugom poluvremen i nisu dozvolili gostima da postignu čak ni počasni gol. Konačni rezultat meča glasio je 5:0 uz velike ovacije domaće publike za Edina Višću.

Ovom pobjedom Bašakšehir zadržao je prvo mjesto ispred Galatasaraja sa 42 osvojena boda, dok je Karabukspor ostao zakovan na dnu tabele sa svega devet bodova.


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.