NOGOMET

Juventus slavio minimalnu pobjedu nad Atalantom u prvom meču polufinala Kupa

Piše: S.Me.

30.1.2018

Prva utakmica polufinala Kupa Italije, koja se igrala u Bergamu između Atalante i Juventusa, pripala je gostima rezultatom 1:0.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić počeo je susret od prve minute.

"Stara dama" povela je već na samom početku susreta, tačnije u trećoj minuti a strijelac je bio Iguain (Higuain).

Juventus je diktirao ritam igre od samog početka meča. Međutim, desila se jedna sporna situacija u šesnaestercu gostiju, gdje je glavni sudija Valeri iskoristio novo pravilo koje Italijani koriste, te je spornu situaciju pregledao na snimku i nakon toga je dosudio jedanaesterac za Atalantu u 25. minuti. Gomez je preuzeo odgovornost na sebe i izveo je jedanaesterac koji je odbranio sjajni Bufon (Buffon) a nedavno je proslavio svoj četerdeseti rođendan.


Drugo poluvrijeme Atalanta otvara odlučnije. Prave nekoliko dobrih prilika, ali do promjene rezultata nije došlo. Juventus se do kraja susreta uspješno branio i zadržao je prednost stečenu iz treće minute. Gosti su ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0 u prvom susretu polufinala Kupa Italije. Revanš će se igrati u Torinu 28. februara.

Kažimo još da je gusta magla obilježila ovaj susret jer je stvarala problem za oba tima zbog smanjene vidljivosti na terenu a isto tako stvarala je problem i nama koji smo gledali susret ispred malih ekrana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.