NOGOMET

Rijad Marez bojkotuje klub

Avaz.ba

1.2.2018

Neostvareni transfer Lesterovog fudbalera Rijada Mareza (Riyad Mahrez) u Mančester siti bila je jedna od udarnih priča posljednjeg dana zimskog prelaznog roka. Od njegovog transfera nije bilo ništa, „Lisice“ nisu popustile pred milionima iz Mančestera, Marez je ostao na King Paueru, ali čini se da su problemi za Lester tek počeli.

Leicester je, navodno, odbio poslati Mareza u Siti u zamjenu za 60 miliona funti i jednog igrača „Građana“, međutim želje Alžirca su očigledno bile drugačije.

Marez se, naime, želio pridružiti Gvardiolinoj ekipi, a kada je saznao da je njegov transfer propao, pao je u depresiju, barem su tako prenijeli birtanski mediji.

Moglo se naslutiti da će Lester imati problema sa Marezom nakon prelaznog roka, a navijači su se pribojavali da će Alžirac bojkotovati ekipu.

Informacije da se sprema na takvo nešto jučer su pristigle iz izvora bliskih fudbaleru Lestera, a danas se pokazalo da su navijači sa razlogom strahovali.

Naime, „Sky Sports“ je danas saopštio da se Marez nije pojavio na redovnom treningu Lestera, te da u klubu nemaju objašenjenje za takav postupak svog fudbalera.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.