NOGOMET

Minimalna prednost Barcelone za revanš-susret polufinala Kupa kralja

Piše: S.Me.

1.2.2018

Prva utakmica Kupa kralja igrala se na "Camp Nou" između Barcelone i Valensije u kojoj su domaćini slavili minimalnu pobjedu od 1:0.

Prethodno je Barcelona u četvrtfinalu, izbacila gradskog rivala Espanjol a Valensija Alaves.

Prvo poluvrijeme završilo je bez golova. Valensija je igrala jako dobro u defanzivi. Barcelona zbog defanzivne postave gostiju nije uspjela da nametne svoju igru i stvori neku ozbiljnu priliku za postizanje gola.

Drugi dio utakmice Barcelona kreće odlučnije u napadu. Preko Mesija (Messi) Barca pravi nekoliko dobrih prilika ali ni najbolji igrač Barcelone ne uspijeva da zatrese mrežu gostiju.

Ipak, Barcelona stiže do pogotka u 67. minuti, kada Mesi dobro prima loptu u šesnaestercu i asistira Suarezu, koji glavom postiže gol.

Ovaj gol Barcelone, pomogao je domaćim igračima da mirno privedu meč kraju. Pokušali su domaći igrači da do samog kraja meča uvećaju prednost ali ipak se susret završio samo sa jednim golom.

Sigurni smo da će revanš susret koji se igra 8. februara biti jako zanimljiv jer minimalna prednost Barcelone sigurno je dostižna za Valensiju, koja će sigurno tražiti svoju šansu u uzvratu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.