NOGOMET

Di Bijađo privremeni selektor Italije

Fena

2.2.2018

Nekadašnji italijanski nogometni reprezentatrivac Luiđi di Bijađo (Luigi Di Biagio) privremeni je selektor italijanske reprezentacije.

Di Bijađo je do sada vodio italijansku reprezentaciju do 21. godinu. Na novu dužnost ga je imenovao Alesandro Kostakurta (Alessandro Costacurta), koji vodi posebnu komisiju u Nogometnom savezu Italije (Figc), prenosi STA.

Četverostruki svjetski prvaci se nakon lanjskih dodatnih kvalifikacijskih utakmica protiv Švedske nisu probili na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji i prvi put će nakon 60 godina propustiti nastup na Mundijalu.

Nakon tog poraza otkaz je dobio selektor Đan Pijero Ventura (Gian Piero Ventura), a sa mjesta predsjednika Saveza je odstupio Karlo Tavečio (Carlo Tavecchio).

Italijanski olimpijski komitet (Coni) za novog predsjednika italijanskog saveza je privremeno postavio Roberta Fabrićinija (Fabbricini), a njegovi prvi saradnici bit će Alesandro Kostakurta (Alessandro Costacurta) i Anđelo Klaricia (Angelo Clarizia).

Italija će u drugoj polovini marta igrati dvije prijateljske utakmice s Argentinom i Engleskom, a ekipu će voditi Di Bijađo, nekadašnji igrač Lacija, Monce, Fodžije, Rome, Intera iz Milana, Breše i Askolija. 

Za italijansku reprezentaciju Bijađo je između 1998. i 2002. odigrao 32 utakmice i postigao dva gola. Od 2013. je selektor italijanske reprezentacije do 21 godine.

Italijanski mediji su objavili, da je Di Bijađo samo privremeno rješenje, a najveće šanse za mjesto selektora imaju Roberto Maćini (Mancini), Antonio Konte (Conte), Klaudio Ranijeri (Claudio Ranieri) i Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.