NOGOMET

Ulaznice za obračun Reala i PSG-a rasprodate za manje od 40 minuta, za kartu u preprodaji mogli biste kupiti automobil

Dnevnik.hr

2.2.2018

Kada je ples kuglica u ždrijebu osmine finala Lige prvaka spojio PSG i Real Madrid, bilo je jasno da će svi ostali susreti pasti u drugi plan. 

Dvoboj je to dva evropska superteškaša: jednog tradicionalnog koji je rekorder po broju evropskih titula, a izabran je i za najveći klub 20. stoljeća, te jednog koji tu slavu tek planira postići te želi postati najveći klub 21. stoljeća.

Susret je to nogometnih superzvijezda: s jedne strane Kristiano Ronaldo (Cristiano) i društvo koje je dva puta zaredom pokorilo Evropu, a s druge Nejmar (Neymar), Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) i Edinson Kavani (Cavani), po mnogima najjača napadačka trojka svijeta. 

Prilika je to da Real spasi sezonu, a Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) posao. 

Kraljevi su se već praktično oprostili od prvenstva kojim dominira Barcelona, dok su u Kupu šokantno ispali od Leganjesa. 

PSG-u je, s druge strane, ovo prilika za konačnu potvrdu kvalitete: Bajern je u zadnjoj utakmici grupe razotkrio sve njihove slabosti i uvjerljivo ih pobijedio, nakon čega mnogi sumnjaju da Parižani mogu otići do kraja.

Ovu utakmicu prate i brojne priče koje povezuju ova dva kluba: Real Madrid bio je u utrci za Mbapea, ali on je izabrao rodni Pariz. No PSG je tu dobio bitku, ali ne i rat: Real na čelu s Florentinom Perezom želi u spektakularnom transferu dovesti Nejmara, koji bi naslijedio Ronalda kao zaštitno lice Kraljevskog kluba. 

Ne čudi stoga brzina kojom su prodane karte dostupne u slobodnoj prodaji. Samo 37 minuta bilo je potrebno da se razgrabe ulaznice za ovu utakmicu, ali one su i dalje dostupne na stranicama koje se bave preprodajom. No ta bi vas kupovina mogla koštati kao novi automobil: španska "Marca" istražila je i otkrila da se cijene kreću od 300 pa do čak 24.000 eura!

Real Madrid davno je počeo obračun s ovakvom praksom, odnosno skupom preprodajom ulaznica za njihove utakmice. Tako bi se moglo dogoditi da neko plati hiljade eura za ulaznicu i ostane ispred Santiago Bernabeua, što je bitno upozorenje za sve koji se možda odluče investirati pravo bogatstvo za ovu utakmicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.