NOGOMET

Real nastavio "prosipati" bodove, Levante minutu prije kraja do izjednačenja

Avaz Sport

3.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U okršaju 22. kola španske La Lige između Levantea i Real Madrida nakon 90 minuta nije bilo pobjednika.

Utakmica je završena konačnim rezultatom 2:2, a kraljevski klub je u vodstvo stigao prvi preko Ramosa na asistenciju Krosa. Benzema je u šesnaestercu zasmetao golmanu i tako omogućio kapitenu da postigne pogodak sa desetak metara.

Do izjednačenja rezultata došlo je kada je Boateng iskoristio odbijenu loptu nakon što je Moralesov šut obranio golman Reala.

Morales je pobjegao Ramosu i izašao je sam pred golmana Navasa koji brani njegov udarac, ali na pravom mjestu našao se Boateng koji koristi odbijenu loptu i udarcem s ivice kaznenog prostora vraća stvari na početak.

Real je u ofanzivu krenuo odmah po početku drugog poluvremena a prvu veliku priliku imao je Ronaldo u 64. minuti a Oier je izvadio loptu iz gola.

Koliko su oba tima željela doći do pobjede govori i činjenica da je sudija Lopez za 15 minuta pokazao tri žuta kartona.

Asistenciju je upisao i Benzema nakon što je ostao sam po desnoj strani i dodao loptu Isku koji postiže pogodak u 81. minuti i podiže navijače na noge.

Do potonuća Reala došlo je minutu prije kraja utakmice, kada rezervni igrač Levantea Pazini bježi obrani, izlazi sam pred Navasa i pogađa za konačni rezultat.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.