NOGOMET

Mehmed Baždarević, bivši selektor BiH, iz Francuske za “Avaz": Prosinečki je moj prijatelj i želim mu sreću

Baždarević: U oktobru mu istekao ugovor u reprezentaciji BiH

Piše: A. MIZDRAK

4.2.2018

Na nedavnoj američkoj turneji i prijateljskim susretima nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika selektor “Zmajeva” Robert Prosinečki šansu je dao igračima koji nastupaju u domaćoj Premijer ligi BiH.  

Želio i činio

Mladi nogometaši iz našeg šampionata predstavili su se u pravom svjetlu i dokazali da su budućnost naše selekcije. Prosinečkov prethodnik Mehmed Baždarević smatra da je to jedini izlaz za bh. nogomet.

- Ja sam to želio od prvog dana dok sam bio selektor BiH. Ipak, nismo uspjeli do kraja uraditi ono što smo zacrtali, ali sada nije ni mjesto ni vrijeme da pričamo o tome – kazao je Baždarević.

Bivši selektor BiH potom je dodao:

- Igrači iz naše Premijer lige naša su jedina prava realnost. U ovom momentu prinuđeni smo da među njima tražimo nove snage. Opet kažem, od prvog dana sam to želio i činio. Svi ovi igrači sa spiska s američke turneje bili su i na mojim spiskovima, ali mi nismo završili započeto – kazao je Baždarević.

Na kraju razgovora, popularni Meša poželio je Prosinečkom mnogo sreće u daljnjem radu na klupi “Zmajeva”.

Završena priča

- Robi je moj drug i ja mu želim svu sreću od srca. Želim mu da radi dobro – rekao je Baždarević i otkrio da se i danas često čuje s većinom reprezentativaca BiH.

- Naravno, većina njih me zove, pričamo o lijepim prošlim vremenima. Ne dodirujemo se u razgovorima reprezentacije, jer je to završena priča – dodao je Baždarević.

Odbio dvije ponude 

Praktično od posljednje kvalifikacijske utakmice u oktobru protiv Estonije, kada mu je i istekao ugovor, Baždarević je bez posla. Ponuda, kako kaže, ima, ali još čeka onu pravu iz nekog od evropskih klubova.

- Odbio sam dvije dobre ponude i sada mi je žao. Uglavnom pristižu ponude iz afričkih i azijskih klubova, ali ja želim raditi u evropskom nogometu. Bio sam nedavno na stažiranju u Frankfurtu, Mančesteru i Lionu. Upijam znanje i svakog dana učim još više. Nije lako pronaći angažman kada dolaziš iz BiH, jer to slabo ko prati u evropskom nogometu – kazao je Baždarević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.