NOGOMET

Bosanski trio u Dinamu: Hajrović je igračina i pravo pojačanje

Avaz.ba

5.2.2018

Dolaskom Izeta Hajrovića u Dinamu se formirao trio bosanskohercegovačkih internacionalaca, koji želi ovaj klub voditi do novih uspjeha.  

Hajrović je u finišu januarskog prijelaznog roka odlučio napustiti Verder i već je pokazao da će biti veliko pojačanje zagrebačkog kluba, jer je u prvoj utakmici protiv Krškog postigao gol. 


Dolasku Hajrovića obradovali su se Armin Hodžić i Amer Gojak, koji već neko vrijeme nastupaju za Dinamo. Kolonija bh. igrača je sada "pojačana" i obojica su saglasna da će Hajrović biti veliko pojačanje za klub s Maksimira. U razgovoru za „Sportske novosti“ otkrili su da li se sjećaju Hajrovićevog legendarnog gola protiv Slovačke.

- Kako se ne bih sjećao tog gola. Bio sam kod kuće s porodicom, pratili smo utakmicu na televiziji. Odmah sam shvatio da je Izet igračina, vrhunski fudbaler i stvarno sam sretan što sad dijelimo svlačionicu u Dinamo, rekao je Gojak, dok je Hodžić dodao:

- Tačno se sjećam tog trenutka, bio sam u Sarajevu i u društvu prijatelja gledao utakmicu i navijao. Drago mi je što je Hajro došao u Dinamo i što je odmah u prvoj utakmici zabio gol. Uvjeren sam da ćemo se svi skupa radovati Dinamu ovog proljeća, bit će tu puno veselja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.