NOGOMET

Sušić: Svako bi želio biti dio reprezentacije, ali se prvo moram nametnuti Prosinečkom

Goal.com

5.2.2018

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Tino-Sven Sušić još je 2016. godine napustio Hajduk, ali u drugim klubovima (Genk, Makabi Tel Aviv) nije baš bio uspješan kao u bijelom dresu.

Prva belgijska seniorska avantura donijela mu je 24 nastupa (1 gol), dok je u Izraelu zaigrao samo četiri puta. I tako je za 25-godišnjeg ofanzivca početkom 2018. godine stiglo vrijeme za novu promjenu sredine.

Zahvalni igrač proteklih se dana skrasio u Rojal Antverpu (Royal Antwerpu), petoplasiranoj momčadi belgijske lige.

"Evo, napokon sam se skrasio, iza mene je jedno teško razdoblje karijere u kojem nisam previše igrao. Ipak, vjerujem kako sam konačno pronašao pravu sredinu za svoj napredak. Vratio sam se u "svoju Belgiju", tu sam već prošao toliko toga, pa znam što me očekuje u nastavku sezone. Naš primarni cilj je plasman u taj playoff 1, sada se nalazimo na petoj poziciji i to nam ne bi smjelo izmaknuti" rekao je u razgovoru za Goal.com Tino-Sven Sušić, pa nastavio:

"Šta se sa mnom događalo od odlaska iz Hajduka? Uh, bilo je tu svega. No, želim biti potpuno iskren, bilo je tu i mojih grešaka, za neke sam si stvari sam kriv. Genk i Makabi Tel Aviv nose dvije različite priče. Rekao bih da za to neigranje u Genku nisam nimalo kriv, ali to što nisam igrao u Makabi Tel Avivu je isključivo moja krivica. Tu nema nikakve dileme."

Sušić je potom objasnio šta se dešavalo u Genku.

"Iz Hajduka sam došao u Genk i u početku igrao sasvim dobro, sve je bilo baš kako treba. Onda je u decembru 2016. u klub stigao novi trener, a tu je moja minutaža počela padati. Taj novi trener me vidio isključivo kao napadača, tu se i nisam najbolje snašao. Tako je to u nogometu, novi trener je gurao neke druge igrače, meni je postalo jasno kako je vrijeme za odlazak iz Genka. I onda je stigla ta ponuda Makabija."

U Izraelu ste igrali još manje...

"Tu je stvarno sve do mene. U Izrael sam stigao prilično nespreman, u tim trenucima sam dobio i kćerku, a porodica nije bila sa mnom u Tel Avivu. I sve mi je to teško padalo, osjećao sam da nisam pravi. A kako nisam bio spreman, nisam niti mogao na terenu pokazati sve što znam. Sve skupa to je bilo daleko od one razine na kojoj znam da mogu i moram biti. Nije imalo više smisla ostajati u Izraelu, pa sam ponovo krenuo u potragu za novim klubom."

Neki su mediji ove zime spominjali vaš povratak u Hajduk...

"Nije to bilo tako blizu, niti sam imao ozbiljne kontakte s čelnicima splitskog kluba. Svi znaju da sam veliki navijač Hajduka, taj će klub zauvijek biti veliki dio mene. Ali, u Hajduk ne bih volio doći spašavati karijeru, već tamo morate kada sam na ozbiljnoj igračkoj razini. Naravno da bih volio opet jednoga dana zaigrati za Hajduk, ali samo kada budem u pravom stanju, kada znam da bijelima mogu i nešto donijeti. Uvijek sam za Hajduk davao sve od sebe, klubu na neki način pomogao i svojim transferom. No, sada nije bilo pravo vrijeme za moj povratak na Poljud."

Promjene su se dogodile i na klupi BiH, tamo je stigao Robert Prosinečki...

"Ne poznajem ga, ali naravno da sam o njemu čuo puno sjajnih priča. I kao o igraču, i kao o treneru. Svako bi uvijek volio biti dio reprezentacije, tako naravno i ja. Ali, prije svega moram biti pravi na terenu, nametnuti se i postati važan igrač Antverpa, sebi, ali i svima dokazati koliko znam i mogu. A tek onda ćemo pričati o reprezentaciji.", dodao je Sušić u razgovoru za Goal.com.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.