NOGOMET

Ronaldo: Real treba da dovede Nejmara

A. M.

8.2.2018

Jedan od najboljih fudbalera u historiji Brazilac Ronaldo istakao je za špansku "Marcu" da bi Real trebalo da pokuša da dovede njegovog sunarodnjaka Nejmara (Neymar), trenutno igrača Pari sen Žermena. Nejmar je prošle godine za rekordnih 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG, ali nije prošlo mnogo vremena pa su počele spekulacije o njegovom nezadovoljostvu i novom transferu u neki drugi klub.

Nekako najčešće spominjano ime bilo je Real Madrid, a govorilo se i o astronomskim ciframa, koje bi premašile one koje su sada rekord.

Bivši fudbaler Reala Ronaldo, koji je tri puta osvojio nagradu FIFA-e za igrača godine, kao i dvije "Zlatne lopte", smatra da su "kraljevskom klubu" potrebni samo oni najbolji, a to može da bude i Nejmar.

- Nejmar je fantastičan fudbaler, za nekoliko godina on može da bude i najbolji na svijetu. Realu su potrebni najbolji. Ja nisam čuo da je neko od zvaničnika Reala rekao nešto o Nejmaru. Oni treba da razmisle o onome što već imaju jer je ova godina bila teška za Real. Oni sada moraju da nastave i sezonu završe u dobrom ritmu. Potrebno je da odigraju dobro do kraja Lige šampiona i treba vidjeti kako će to da se završi - rekao je Luis Nazario da Lima Ronaldo. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.