NOGOMET

Siguran sam da nećemo propustiti naredno veliko takmičenje

R. J.

14.2.2018

Reprezentativni veznjak Bosne i Hercegovine Rade Krunić ove sezone pruža odlične partije u dresu Empolija i jedan je od najzaslužnijih što se njegova ekipa nalazi na prvom mjestu italijanske Serije B.

Poslije 11 uzastopnih mečeva bez poraza i pet vezanih pobjeda Empoli je nakon dugo vremena zasjeo na čelo tabele. U posljednjem kolu kao gosti su savladali Askoli sa 2:1, a prvi pogodak postigao je upravo Krunić.

Ključ uspjeha

- Nalazimo se u odličnoj formi, što potvrđuje ova serija dobrih rezultata, pa se nadam da na proljeće možemo stići do neke od pozicija koje nam garantuju povratak u Seriju A. Prema kvalitetu i igrama koje pružamo apsolutno zaslužujemo da igramo u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Tokom zimske pauze smo doveli nekoliko pojačanja i imamo jasan cilj, a to je povratak u društvo najboljih. Prošle godine u Empoliju je bila prava kolonija fudbalera s naših prostora, a sada smo trenutno u ekipi samo Nikola Ninković, Miha Zajc i ja, ali se odlično snalazimo i atmosfera u svlačionici je zaista dobra, što je ključ uspjeha - rekao je Krunić.

Odlične partije u dresu Empolija sigurno su najbolja preporuka za selektora Roberta Prosinečkog. Ukoliko ostane u ovakvoj formi, Krunić može očekivati poziv za naredne mečeve reprezentacije BiH.

- Igram s velikim samopouzdanjem i konačno sam se oporavio i dobio pravo mjesto u ekipi. Ne opterećujem se time da li ću dobiti poziv selektora, ali ako ostanem u ovakvoj formi, bez obzira što igram u Seriji B, nadam se pozivu. Svjestan sam da imamo veoma jaku reprezentaciju i da je konkurencija na mom mjestu žestoka, ali ću učiniti sve da svojim radom i igrama na terenu u dresu Empolija izborim mjesto standardnog reprezentativca – istakao je Krunić.

Nesretne okolnosti

Svjetsko prvenstvo u Rusiji će proteći bez reprezentacije BiH, a 24-godišnji veznjak još žali za propuštenom prilikom da se naša najkvalitetnija selekcija nađe na svjetskoj smotri.

- Prava je šteta što nismo ostvarili plasman u Rusiju, jer smo po kvalitetu sigurno to zaslužili. Spletom nesretnih okolnosti ostali smo i bez baraža. Sada trebamo da se okrenemo kvalifikacijama za Euro, a bez obzira na činjenicu da će reprezentacija biti podmlađena, siguran sam da naredno takmičenje nećemo propustiti – istakao je Krunić.

Napoli, Fiorentina, Kjevo...

U toku ljetnog prijelaznog roka bilo je puno priče u vezi s evntualnim Krunićevim odlaskom iz Empolija, a kao nove destinacije spominjani su Napoli, Fiorentina i Kjevo.

- Ugovor me veže do kraja juna i sve opcije su na stolu. Produžetak saradnje s Empolijem je gotovo izvjestan, ali u razgovoru s čelnicima kluba postigli smo načelan dogovor da u slučaju adekvatne ponude koja bi odgovarala i meni i klubu, naljeto promijenim sredinu. Za sada ne razmišljam o nekim drugim klubovima, već sam isključivo fokusiran na cilj moje sadašnje ekipe i povratak u Seriju A – zaključio je Krunić.

3

gola u 22 ligaška nastupa postigao je Krunić ove sezone za Empoli

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.