NOGOMET

Real kaznio promašaje PSG-a, Liverpul ponizio Porto na "Dragau"

M. Da.

14.2.2018

Večeras su igrani susreti osmine finala Lige prvaka. Real Madrid je sa 3:1 savladao PSG, dok je Liverpul doslovno pregazio Porto sa 5:0.

Real se dugo mučio protiv PSG.a, gubio (0:1), ali na kraju slavio sa odličnih 3:1, kaznivši brojne promašaje gostiju iz Francuske.

PSG je poveo nakon sjajne akcije po desnoj strani, koju je počeo Mbabe, Kavani je odličnom varkom tijelom propustio loptu, koja dolazi do Rabiota, a ovaj dosta lako pogađa mrežu iza Kejlora Navasa.

Samo pet minuta kasnije, PSG je mogao udvostručiti prednost. Nakon solo prodora Nejmara, lopta dolazi do Kavanija, ali njegov udarac u posljednjem trenutku blokira Kasemiro. 



Real je uzvratio u 44. minuti, kad je Benzema sjajno šutirao, a Areola još boljom odbranom loptu izbacuje u korner. Nakon kornera, u kaznenom prostoru PSG-a oboren je Kros, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Loptu je na kreč stavio Ronaldo i silovitim udarcem u desni ugao gola izjednačio rezultat na 1:1.

Već u prvim minutama drugog poluvremena, PSG je imao priliku da ponovo povede, ali je udarac Mbapea zaustavio Navas.

Ronaldo je svoj drugi gol večeras postigao u 83. minuti i to - slučajno!

Asensio je ubacio loptu sa lijeve strane, Areola je boksovao, ali je lopta pogodila Ronalda u koljeno i završila u mreži Parižana.

Četiri minute prije kraja, Brazilac Marselo je postavio konačan rezultat od 3:1, s kojim je Real došao na korak do plasmana u četvrtinu finala Lige prvaka.

Porto - Liverpul 0:5

U drugom večerašnjem susretu snage su odmjerili Porto i Liverpul, a neočekivano laganu pobjedu zabilježila je ekipa koju sa klupe predvodi njemački stručnjak Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

Sadio Mane načeo je mrežu portugalske ekipe u 25. minuti, da bi na 2:0 samo četiri minute kasnije povisio vjerovatno najbolji igrač svijeta u ovom trenutku, Egipćanin Muhamed Salah.

Mane je svoj drugi gol, a treći za "Redse", postigao u osmoj minuti drugog poluvremena.

Roberto Firmino zapečatio je sudbinu Porta u ovom susretu, pogodivši za 4:0 20 minuta prije kraja utakmice.

Mane je kompletirao svoj hat-trick za konačnih 5:0 i vjerovatno prolazak Liverpula u četvrtfinale nekoliko minuta prije kraja utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.