NOGOMET

Engleski mediji tvrde da Pogba nije zadovoljan u Junajtedu, a dva slavna kluba spremna su odmah da ga dovedu

Avaz Sport

15.2.2018

Francuski nogometaš Pol (Paul) Pogba je prije nešto više od godinu dana po drugi put došao u Mančester Junajted za tada rekordnih 105 miliona eura.

Nakon nešto slabijih partija u početku, na startu tekuće sezone je pružao odlične partija, ali ga je ubrzo zadesila povreda.

Engleski mediji pišu kako je Pogba nezadovoljan u Junajtedu zbog svađe sa menadžerom Žoseom Murinjom, ali i zbog dolaska Aleksisa Sančeza.

Navodno je nezadovoljan jer je Čileanac postao najplaćeniji igrač u klubu, pa njegov agent Mino Rajola želi od Junajteda da izjednači plati njegovom klijentu sa Aleksisovom, tačnije da Pogbi ponude nov ugovor težak oko pola miliona eura na sedmičnom.

Veliko je pitanje da li je Mančester spreman da uradi tako nešto, a nakon slabijih partija bivšeg igrača Juventusa povećalo se i interesovanje za njegove usluge.

Real Madrid i PSG su vidjele šansu, vjeruju da sada za manje novca nego ranije mogu da kupe Francuza, pa su tako prvi u redu za njegov potpis.

Španski i francuski tim, koji su sinoć odmjerili snage u Ligi prvaka, žele dobro da se pojačaju narednog ljeta, Real ima oko 300 miliona eura na raspolaganju za pojačanja i vjeruje se da su dio spremni da daju za usluge Pola Pogbe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.