NOGOMET

Kobiljar u Olimpiji, u Gabeli ljuti na Zrinjski

E. B.

16.2.2018

GOŠK je uoči starta proljetnog dijela Premijer lige posebno pogodila informacija da posuđeni igrač iz Zrinjskog Rijad Kobiljar ipak odlazi iz Gabele, jer je u četvrtak definitivno zaključio posao s ljubljanskom Olimpijom i potpisao ugovor do ljeta 2020. godine.

Mladi veznjak jesenas je odigrao solidnu polusezonu za GOŠK i najavljivao da bi svoje najbolje partije mogao pružiti na proljeće, ali za to u Gabeli neće biti prilike.

- Ostali smo bez igrača u vrlo nezgodnom trenutku. To je van svake pameti, nekorektan odnos prema nama, iz čije god perspektive pogledam. Zrinjski nam je kao prijatelj, ali da im je stvarno interes da ostanemo u ligi, oni bi naložili Kobiljaru da ostane u klubu do ljeta. On nije bio samo važan igrač nego najbolji igrač GOŠK-a, koji radi prevagu na terenu - smatra trener Feđa Dudić.

Kobiljar je, međutim, bio posuđeni igrač u Gabeli i u GOŠK-u nisu imali mnogo kontrole nad njegovim obavezama. Ostali su bez prvotimca dva dana prije starta lige.

Preostala dva posuđena igrača iz Zrinjskog Nardin Mulahusejnović i So Hjon-uk imaju pravo nastupa protiv kluba, s kojim imaju ugovor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.