NOGOMET

Evropska liga: Milan i Arsenal idu dalje, Borusija u finišu slomila srca navijača Atalante

Slavlje Kolašinca sa saigračima (FOTO: AFP)

Piše: Al. Ti.

22.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Odigrano je posljednjih šest utakmica šesnaestine finala Evropske lige nakon kojeg smo dobili sve učesnike osmine finala. 

Očekivano favoriti su opravdali očekivanja, a posebno važno za nas jeste dobra igra reprezentativca BiH Seada Kolašinca u dresu Arsenala.

Milan je na San Siru u revijalnoj utakmici protiv Ludogoreca (Ludogorets) ušao opušteno sa velikom prednošću iz prve utakmice. I večeras su izabranici Đenara Gatuza (Genaro Gattuso) slavili, a strijelac jedinog gola bio je Borini u 21. minuti.

Arsenal je na Emiratima poražen od Ostersunda, ali i pored toga uspjeli su izboriti plasman dalje. Švedski tim je za samo minut postigao dva gola preko Aiseha i Seme.

Jedini gol za Topnike bio je naš Sead Kolašinac.

Atalanta je na svom stadionu remizirala sa Borusijom, a bilo je 1:1. Domaćini su poveli u 11. minuti golom Toloija, a izjednačenje gostima i prolaz dalje donosi Šmelcer (Schmelzer) u 83. minuti susreta.

Atletik Bilbao je na svom terenu poražen od Spartaka iz Moskve rezultatom 2:1. Strijelci za goste bili su Adrijano i Meglareho, dok je za domaće pogodio Etčeita.

Braga je kao domaćin savladao Marsej rezultatom 1:0, ali francuski tim ide dalje. U posljednjem susretu Salcburg je slavio protiv Real Sosijedada rezultatom 2:1.

Golove za domaćine postigao je Dabur i Beriša. Jedini gol za Real djelo je Navasa u 28. minuti.

Prolaz dalje osigurali su: Milan, Arsenal, Borusija iz Dortmunda, Atletik Bilbao, Salcburg i Marsej.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.