NOGOMET

Predstavnici NSBiH na 42. kongresu UEFA-e

Avaz Sport

27.2.2018

Predstavnici svih 55 asocijacija članica UEFA-e, među njima čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, predsjednik Elvedin Dino Begić, potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Jasmin Baković, prisustvovali su Kongresu, na kojem su obaviješteni i o odlukama s jučerašnje sjednice Izvršnog odbora evropske krovne kuće fudbala.

Usvojen je nagradni fond za učesnike EURO-a 2020. godine, kao i budžet za HatTrick V program solidarnosti i razvoja za ciklus od 2020. do 2024. godine. 

Što se tiče ostalih odluka sa današnjeg kongresa, Huan Luis Larea Sarabe (Juan Luis Larrea Sarobe) iz Španije je izabran za člana Izvršnog odbora UEFA-a sa mandatom od godinu dana. Mađar Sandor Šanjai (Csányi) izabran je za potpredsjednika FIFA-a, također s jednogodišnjim mandatom.

Lars-Krister Olson (Lars-Christer Olsson) odabran je za člana Izvršnog odbora UEFA-a kao predstavnik Evropskih profesionalnih liga (EPFL) sa mandatom do 2021. godine, odnosno do sljedećeg izbornog kongresa UEFA-e. 

Kongres je usvojio izvještaje predsjednika i Izvršnog odbora UEFA-e, te administracije UEFA-e za sezonu 2016./17., finansijski izvještaj 2016./17., kao i budžet za sezonu 2017./18. Usvojene su i izmjene i dopune Statuta UEFA-e. 

Sljedeći UEFA kongres će biti održan 7. februara 2019. u Rimu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.