NOGOMET

Bajić za Avaz Sport: U Istanbul sam došao da osvojim titulu!

A. MIZDRAK

28.2.2018

Riad Bajić se ove zime preselio u Istanbul iz Udinezea, koji ga je posudio Bašakšehiru. Umjesto tavorenja u donjem dijelu Serije A, reprezentativac Bosne i Hercegovine priključio se timu koji u Turskoj ima najviše ambicije. 

Bivši napadač Željezničara i nekadašnja velika nada našeg fudbala, a sada „Zmaj“, još čeka pravu priliku kako bi i u novom klubu potvrdio svoj nesumnjivi potencijal. Za sada bilježi tri nastupa, ali ne i golove.

- Hvala Bogu, osjećam se odlično. Zaželio sam se utakmica, ali stigao sam u ekipu koja trenutno igra odlično i morat ću malo biti strpljiv kako bih dočekao svojih pet minuta – kaže Bajić na početku razgovora za „Dnevni avaz“.

Kako se snalazite u istanbulskoj gužvi?

- Istanbul je prelijep i prevelik grad, ali ono što sam vidio do sada zaista me je oduševilo. S obzirom na to da sam u Konji proveo dvije godine, život u Turskoj mi nije nepoznat, štaviše, mogu reći da mi odgovara.

Odavno Vas nema među strijelcima?

- Nadam se da ću uskoro krenuti i s golovima. Ali, kao što sam već rekao, ekipi Bašakšehira trenutno ide dobro i bit će mi drago ako dam svoj doprinos u osvajanju titule, zbog koje sam i došao ovdje. Bit će neizvjesna borba do samog kraja prvenstva, odavno liga nije bila ovako uzbudljiva. Četiri ekipe će se ravnopravno boriti za prvo mjesto.

Nije Vam lako izboriti priliku pored jednog Emanuela Adebajora (Emmanuel Adebayor), a tu su i druge zvijezde kao Arda Turan, Emre Belozoglu...

- Zaista je uživancija raditi s igračima kakvi su ovi koje ste nabrojali. Svi imaju impresivne karijere iza sebe i ima se šta od njih naučiti.

Pomaže li Vam Edin Višća? 

- Jedan od razloga zašto sam ovdje je upravo i naš Edin Višća. Da njega nije bilo, možda ne bi ni došlo do transfera. Zaista sam mu zahvalan i pokušat ću da opravdam sve lijepe riječi koje je rekao za mene.

Pratite li zbivanja u reprezentaciji BiH od dolaska Roberta Prosinečkog?  

- Pratim sve što se tiče moje domovine Bosne i Hercegovine, kako u vezi s reprezentacijom tako i Željom. Prosinečki je tek stigao. Trebamo se svi potruditi da mu pomognemo, a nadam se da ću svojim igrama ponovo zaslužiti poziv u najbolju vrstu.

Jeste li pratili Željine juniore u Ligi prvaka?

- Juniori su ove godine osvjetlali obraz ne samo Sarajeva nego i čitave Bosne i Hercegovine. Možemo biti ponosni na te momke, a vjerujem da će mnogi od njih postati dobri igrači. Sve čestitke upućujem treneru Omeru Joldiću i njegovim pomoćnicima. Oni vraćaju nadu u naš fudbal i daju vjeru tim momcima da se može i iz naše lige puno toga napraviti – rekao je Bajić.

Kako Vam se trenutno čini Željezničar? 

- Želji ide dobro, trener Admir Adžem je to lijepo posložio i nadam se da će ove godine dupla kruna doći u Dolinu ćupova – rekao je Bajić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.