NOGOMET

Ronaldo pronašao krivce za lošu igru Reala

N. R.

1.3.2018

Nakon Realovog poraza od Espanjola (1:0), španski mediji prenose da Kristijano Ronaldo (Cristiano) kao jedine krivce za krizu u klubu vidi trenera Zinedina Zidana i predsjednika Florentina Pereza.

Naime, ne može da se pomiri sa činjenicom da je Perez otpustio igrače koji su imali veliki doprinos i uticaj u timu kao što su Alvaro Morata, Hames Rodrigez (James) i Pepe.

Na njihovo mjesto došli su Hesus Valjeho (Vallejo), Teo Ernandez (Theo) i Dani Sebaljos (Ceballos), odnosno fudbaleri koje Ronaldo ne vidi kao adekvatne zamjene. 

Sa druge strane, Zidanu zamjera to što nije ništa uradio dok se postavljalo pitanje njihovog odlaska, te je na taj način direktno uticao na slabljenje ekipe iz Madrda.

Podsjetimo, Real se na tabeli Primere nalazi na trećem mjestu sa 51 bodom, iznad njega je Atletiko Madrid sa 58, dok je Barcelona daleko na vrhu sa 65. bodova. 

Tako je Real već izgubio titulu, ispali su i iz Kupa kralja, pa im je ostala jedino Liga prvaka, u kojoj su u prvom meču osmine finala pobijedili PSŽ sa 3:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.