NOGOMET

Nestvarni Mesi na pola metra izludio trojicu igrača

Arhiv

Index.hr

4.3.2018

Nakon nešto više od mjesec od antologijskog driblinga protiv trojice na utakmici s Betisom, Leo Mesi (Messi) magiju je ponovio i danas na derbiju prvenstva s Atletikom.

Barcelona je pobjedom 1:0 u 27. kolu, koju joj je donio Mesi 600. golom u karijeri, napravila ogroman korak prema naslovu. Osim ključne i historijske golčine, Mesi se dakle istaknuo još jednom velemajstorijom u prvom poluvremenu.

Loptu je primio sam na 30 metara od Atletikovog gola, ali čim je s njom krenuo naprijed, prema njemu su se zaletjela tri suparnika. Svi su pali.

Prvo se driblingom na desno oslobodio Felipea Luisa, zatim je otišao natrag i prevario Tomasa (Thomas), pa skrenuo malo na lijevo i prošao Gabija.

Tako je imao korak prednosti ispred tri suparnika, koji je Luis pokušao poništiti klizećim, ali ga je Mesi lako prošao i drugi put u nekoliko sekundi, tako što je prohujao ispred njegove ispružene noge.

Mesi je ovom akcijom pokazao fantastičnu brzinu, kako nogu, tako i razmišljanja, te snagu.

Najviše ipak impresionira to što je sve ovo napravio na najmanje moguće prostora, te vještina koju je pri tome pokazao. Kada gledate ovaj dribling iz prvog, glavnog ugla kamere, čini vam se da mu se lopta sretno odbila od suparnika i vratila natrag.

Ali, gledajući iz drugog ugla, vidjet ćete da je s loptom sve vrijeme radio upravo što je htio i da ju je sve vrijeme kontrolirao. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.